Новият Subaru Crosstrek с премиера на Camping & Caravaning Expo 2024

Премиера на Camping & Caravaning Expo 2024 ще направи компактния Subaru Crosstrek. Посетителите на изложението ще могат да видят още и друг експонат от японската марка – Outback 4DVENTURE.

Новият модел на Subaru поема наследството на SUBARU XV, който се превърна в бестселър на японската марка в Европа. Новото име е комбинация от думите “crossover” („кросоувър“), класа към който принадлежи автомобилът, и “trekking” („трекинг“), което веднага идентифицира характера и духа на новия модел. Това име олицетворява идеята за свободата да се движиш навсякъде, както в градска среда, така и извън пътя.

Външният дизайн на новия Crosstrek отразява неговата здрава и сурова природа. Във външния вид на модела са приложени по-остри и по-динамични линии, които продължават да следват философията на Subaru DYNAMIC x SOLID.

Интериорът на новия Crosstrek е проектиран така, че да съчетава изискан естетически вкус с максимална функционалност и комфорт за водача и пътниците. Солидността на екстериора е отразена и в дизайна на купето, но съчетана с качеството на по-висок клас.

Информационно-развлекателната система на новия Crosstrek е с лесен за използване интерфейс, който разполага с 11,6-инчов централен информационен дисплей с пълен HD сензорен панел. Освен сензорните бутони, продължават да се предоставят и класическите физически бутони за операции, които водачите трябва да извършват, без да отклоняват погледа си за безопасно шофиране.

Новият Subaru Crosstrek е оборудван със системата X-MODE, която контролира двигателя, трансмисията, системата за задвижване на всички колела и спирачките за оптимално сцепление върху хлъзгави повърхности и стръмни наклони. Могат да бъдат избрани различни режими на шофиране, за да отговарят на различните пътни настилки и условия на шофиране. Системата X-MODE разполага и с функция Hill Descent Control (Контрол на спускането по наклон), която позволява на водача да кара надолу по стръмни наклони с безопасна и постоянна скорост, без да натиска педала на спирачката и да се съсредоточи единствено върху управлението на автомобила. При новия Crosstrek и за първи път при Subaru, системата X-MODE вече е налична и при шофиране на заден ход в хибриден режим. Crosstrek идва с минимален пътен просвет от 220 мм, заедно с подобрени ъгли на заход и отход, което го прави подходящ за широк спектър от офроуд дейности и маршрути.

Новият модел разполага с най-новата версия на технологията EyeSight, системата на Subaru за подпомагане на водача със стерео камера. Има значително по-широк обхват на разпознаване (обхватът е почти удвоен). Инсталирана е допълнителна монокулярна камера, за да се подобри още повече ефективността на безопасността. Освен това в предната част е инсталирана радарна система. Новата система разпознава двуколесни превозни средства и пешеходци отляво и отдясно на автомобила. Сега, използвайки електрически усилвател на спирачките с подобрено усилване, е подобрена отзивчивостта на спирачките преди сблъсък и е намален работния шум.

Subaru Crosstrek се предлага със SUBARUSAFE8 –8-годишна гаранция с покритие „от броня до броня“ и без ограничение в пробега.

Camping & Caravaning Expo ще имат възможност да разгледат експедиционния кемпер отблизо и да влязат в него. Събитието ще се проведе от 12 до 14 април на нова локация – бившия увеселителен парк София Ленд на бул. Вапцаров в Лозенец. Вход свободен. Заповядайте!

 

Camping.BG

CAMPING.BG

Като организатор на това събитие, ние съчетаваме страстта към природата с иновативни идеи, за да създадем незабравими преживявания.